Wetteus Vin AB Logotyp Boka ett säljbesök

Barbera - Piemontes juvel

Barbera är utan tvekan en av de mest ikoniska druvorna från Piemonte, känd för sin djärva karaktär, fyllighet och distinkta, friska syra.

Barbera druvklasar

Karaktär och Kärna

Barbera är odlad i de drömlika omgivningarna kring Monferrato-kullarna. Karaktären är i linje med den moderna konsumentens smakpreferenser: djärv, fyllig och med en distinkt, frisk syra. Asti-stilen är den ultimata versionen av en fantastisk Barbera, där druvans naturliga elegans får spela huvudrollen.

Barbera kan vara den självklara partnern till en elegant middag, men den är lika hemma vid en vardaglig pasta eller pizza. Dess friskhet och fyllighet gör den extremt matvänlig och mångsidig.

Historik och Ursprung

Barbera har en lång och stolt historia i Piemonte och är en av regionens mest planterade druvor. Även om den historiskt sett kanske fått stå i skuggan av Nebbiolo (som ger Barolo och Barbaresco), har Barbera under de senaste åren fått den uppmärksamhet den förtjänar, tack vare innovativa producenter och en större förståelse för dess potential.

Varför välja Barbera?

Välj ett vin med Barbera-druvan och låt dess karaktär och rikedom definiera nästa måltid, nästa firande, eller enkelt njut av dess härlighet vilken vardag som helst. Det är inte bara ett val av dryck; det är en fest för själen. Ta chansen och utforska Barbera som har gjort Piemonte till ett kärnpunkt i vinvärlden.

Hittat din favorit? Boka ett säljbesök här.